Οι 10 καλύτερες ταινίες με αυτοκίνητα.

Υπάρχουν αναμφισβήτητα αμέτρητες ταινίες με σκηνές αυτοκινήτων που κόβουν την ανάσα κι έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό του κάθε θεατή. Πολλοί μάλιστα χαρακτήρες είναι συνυφασμένοι με ωραίες γυναίκες και πανάκριβα αυτοκίνητα όπως ο διάσημος πράκτορας 007. Εμείς όμως διαβάσαμε και σας παρουσιάζουμε τις 10 καλύτερες ταινίες με θέμα σεναρίου το αυτοκίνητο. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά σε αυτές.

 1.) GRAND PRIX, 1966

Η επική ταινία του John Frankenheimer για την οποία ο Steve McQueen ήταν έξω φρενών για την απώλεια του πρωταγωνιστικού ρόλου από τον James Garner.

2.) BULLITT, 1968

Ένα διαχρονικό αφιέρωμα στην Ford Mustang με την μεγαλύτερη καταδίωξη που γυρίστηκε ποτέ (στο Σαν Φρανσίσκο ή οπουδήποτε αλλού).

3.) THE THOMAS CROWN AFFAIR, 1968

Όχι δεν εννοούμε την ταινία του Pierce Βrosnan που ήταν το remake αυτής που γυρίστηκε το 1968 με πρωταγωνιστή πάλι τον Steve McQueen. Από Rolls Royce μέχρι Ferrari και φυσικά το θρυλικό buggy,  η ταινία έχει άφθονη μηχανοκίνητη δράση.

4.) WINNING, 1969

 

Πρωταγωνιστής ο Paul Newman σε μια ταινία που σχετίζεται με την κατηγορία του μηχανοκίνητου Indy 500.

5.) THE ITALIAN JOB, 1969


Μini, Mini,Mini και στην μέση ένας υπέροχος Michael Caine. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πόσα Mini Cooper πουλήθηκαν χάρη σε αυτή την ταινία!

6.) LE MANS, 1971

Μία ταινία σταθμός για τον Steve McQueen με αφιέρωμα στο θρυλικό αγώνα  αντοχής του Le Mans. Τα χρώματα της εταιρείας GULF στην στολή του ηθοποιού αποτυπώνονται  και διακοσμούν, λόγω της ταινίας, πολλά πολυτελή αντικείμενα, από ρολόγια μέχρι αυτοκίνητα.

7.) THE CANNONBALL RUN, 1981

Η αγαπημένη ταινία για πολλούς κυρίως έφηβους με πρωταγωνιστές τους Burt Reynolds, Farrah Fawcett και Roger Moore σε έναν αγώνα αντοχής και διάρκειας.

8.) THE FAST AND THE FURIOUS, 2001


Κανείς δεν πίστευε όταν γυρίζονταν η πρώτη ταινία πως θα ακολουθούσαν άλλες έξι (κι έπεται συνέχεια). Το έργο που έγινε Viral στις αρχές του 21ου αιώνα, με αυτοκίνητα πολλές φορές υπερβολικά "φτιαγμένα", είναι remake από ταινία του 1955.

9.) DRIVE, 2011

Ο Ryan Gosling  πέτυχε με την εξαιρετική του ερμηνεία την επιστροφή των Film Noir στην σύγχρονη εποχή, με τις ενδυματολογικές του επιλογές να αφήνουν κι αυτές το στίγμα τους.

10.) RUSH, 2013

Δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα μας και μια  ταινία που αφορά την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το Rush αναφέρεται στην μεγάλη διαμάχη των δυο παγκόσμιων πρωταθλητών της F1, James Hunt και Niki Lauda το 1976. Αξιοσημείωτη είναι η ομοιότητα των πρωταγωνιστών με τους πραγματικούς «ήρωες» που υποδύονται όπως και  η  εκπληκτική ερμηνεία του Daniel Bruhl ως Niki Lauda.