Renault Talisman, η νέα ναυαρχίδα της εταιρείας.

Η Renault ελπίζει ότι το νέο αυτοκίνητο της με την ονομασία Talisman , θα κερδίσει πελάτες λόγω του μεγέθους της, των αποτελεσματικών κινητήρων,των πολλαπλών επιλογών χειρισμού και τηςπροσιτής τιμής.

Το Talisman, το οποίο αντικαθιστά το Latitude (μεγάλη κατηγορία) και το Laguna (μεσαίου μεγέθους), έχει 4.848 χιλιοστά μήκος και με μεταξόνιο 2.808 χιλιοστά ,δίνει άνετο χώρο για τα πόδια στους πίσω επιβάτες.

Το Talisman ξεκινά από € 27.900 στη Γαλλία, γεγονός που το καθιστά λιγότερο ακριβό από ό, τι το Citroen C5 και Peugeot 508. Ένας τρόπος που η Renault κράτησε  κάτω την τιμή, ήταν ο περιορισμός της οικογένειας των κινητήρων, με τους τετρακύλινδρους υπερτροφοδοτούμενους βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες. Η νέα είσοδος κιντήρα έιναι αυτή των 110-hp diesel 1.5-λίτρων που  καταναλώνει μόλις 3,6 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα.

Το Talisman έχει επίσης ένα νέο  Multi-Sense σύστημα ελέγχου που προσφέρει πέντε ρυθμίσεις: neutral, comfort, sport, eco kai personaλ. Κάθε ρύθμιση επηρεάζει την απόδοση του κινητήρα, του συστήματος διεύθυνσης και της ηλεκτρονικής απόσβεσης, καθώς και τα χρώματα του φωτισμού του πίνακα οργάνων και ta γραφικά περιβάλλοντος.

Το νέο Talisman θα έχει κινητήρες βενζίνης 1.6-λίτρων με απόδοση 150 hp και 200 hp,κινητήρες ντίζελ 1.6 λίτρων με απόδοση 130 hp και 160 hp και τον νέο ντηζελοκινητήρα 1.5L με απόδοση 110hp.